e
Hem
Om oss
CD-skivor
Konserter
Ljud & Film
Bilder
Legenden

CD-skivor
< Föregående
  Nästa >
 
 
 

Köp här: NAXOS - iTunes

 
  AM 025 Helgdagskväll i timmerkojan  
 

Emma Nordin är vissångerska från Rättvik, Dalarna. Nu presenterar hon en samling med egna tolkningar av Dan Anderssons vackra texter. tillsammans med Kristoffer Sundberg gitarr, Staffan Lindfors kontrabas och Karin Tenggren fiol.

"Gamla örhängen får ny lyster -- Hon lyckas där andra går bet. Emma Nordin får Dan Anderssons visskatt att glimma som ny. För det krävs en alldeles speciell talang. Det är en ren njutning att lyssna på Emma Nordins andra CD Helgdagskväll i timmerkojan som släpptes lagom till Dan Andersson-veckan. Visst, här finns knappast ett enda uns av svärtan och svavlet, inte mycket som minner om det hårda livet i Finnmarken. Men sådana tolkningar har det funnits så många att ytterligare en hade känts som en för mycket.
Andra har gjort jazz av tonsättningarna av Dan Anderssons poesi. Leksandstjejen Emma Nordin håller sig föredömligt nära melodimaterialet. Hon har sådan närvaro i rösten att det blir omöjligt att inte lystra till den slitna texten till Omkring Tiggaren från Luossa och Jag väntar vid min mila. Inte bara det, hon lyckas också få melodierna att träda fram och få lyssnaren att förvånas över hur vackra de faktiskt är.
Till sin hjälp har hon utmärkta musiker som får låtarna att gunga skönt utan att göra det minsta våld på dem. Visa i ett fodral av blankpolerad bluegrass kanske någon skulle säga. Skirt, högstämt och förbannat proffsigt, säger jag."
Lennart Cromnow DT

 

 
 

©Agnas Musikproduktioner AB 2014