e
Hem
Om oss
CD-skivor
Konserter
Ljud & Film
Bilder
Legenden

CD-skivor
<Föregående
  Nästa>
 
 
 

Köp här: NAXOS - iTunes

 
  AM 028 La Belle Dance  
  Unna dig en timme med medryckande danser samt musik till reflektion och meditation från tre av Louis XIV:s favoritkompositörer. Flöjtisten Sigrid Egtvedt och lutenisten Vegard Lund är två av Skandinaviens främsta utövare av tidig musik och ger lyssnaren en resa in i den franska barockens klangvärld, allt framfört på tidstrogna instrument. Ludvig XIV lade en grogrund för ett kultur- och musikarv som fortfarande fascinerar folk över hela världen. Delar av den senare musikhistorien skulle varit otänkbar utan all den konstnärliga kreativitet som utvecklades under den s.k. Solkungen. Denna inspelning har fokuserat på tre kompositörer som alla associeras med Louis XIV och Versailles: Robert de Visée (ca 1650-1732?), Jacques-Martin Hotteterre (med smeknamnet ”Le Romain”; 1674 -1763) och François Couperin (med smeknamnet "Le Grand"; 1668-1733).

Sigrid Egtved är specialiserad på historiska flöjter och har varit fast flöjtist i orkestern Barokkanerna i mer än 10 år. Hon medverkar regelbundet i andra barockorkestrar i Norge (Trondheim Barokk, Oslo Barok­korkester, Barokksolistene, m. fl).

Vegard Lund luta, gitarr och andra historiska instrument, är en av de mest aktiva musikerna inom området för tidig musik i Norge. Han arbetar regelbundet med ensembler som Barokkanerna och The New Dutch Academy, förutom att arbeta som solist och continuo-spelare med norska kammarorkestern, National Opera och andra.

 
 
©Agnas Musikproduktioner AB 2017