e
Hem
Om oss
CD-skivor
Konserter
Ljud & Film
Bilder
Legenden

CD-skivor
<Föregående
  Nästa>
 
 
 

Köp här: NAXOS - iTunes

 
  AM 023 Krackel Kapell  
 

Krackel Kapell är en folkmusikgrupp som söker det trolska och melankoliska i musiken, liksom det ljust svävande och hoppfulla. De spelar egen musik med rötter som är vitt förgrenade i traditionen, men också traditionella låtar i egna arrangemang.

Krackel Kapell hade sin debutkonsert i februari 2011 i Grünewald-salen på Stockholms konserthus och har sedan dess spelat på festivaler, i konserthallar och bystugor. Medlemmarna i gruppen har verkat musikaliskt i vitt skilda sammanhang under de senaste tjugo åren men har i Krackel Kapell mötts i den traditionella folkmusik där de alla tre har sitt ursprung och sina musikaliska rötter. Den, för denna genre, originella sättningen, fiol, viola och cello tar den traditionella musiken in i nya klangliga sfärer. Med gruppens violast, Mikael Sjögrens täta arrangemang och kompositioner blir musiken nyskapande i mötet mellan det stramt kammarmusikaliska och det mustigt folkliga. Krackel Kapell är även ett uppskattat band att ha till dans och en skiva har flitigt efterfrågats.

"Det första som drabbar en är trions klang: mörk, mustig och alldeles ovanligt samstämmig och tät. Senare dyker en förklaring upp i cd-häftet: alla instrumenten kommer från byggaren Jan Larsson i Lima. Så kan man alltså också göra för att ge en grupp en extra stark identitet. Den Dalarotade trion Maria Hultgren, fiol, Grop Mikael Sjögren, altfiol/viola d'amore, och cellisten Johanna Dahl ligger åt det traditionella hållet, men släpper in en rad originallåtar av Mikael Sjögren bland de äldre godingarna och ser framför allt till att arrangera listigt och känsligt. Ibland går de tre ihop, ibland jobbar de med mera fristående stämmor, men resultatet blir hela tiden mäkta musikantiskt och organiskt. Sång och tramporgel förgyller några spår." Sydsvenskan

www.krackelkapell.se

 
   
 
©Agnas Musikproduktioner AB 2013