e
Hem
Om oss
CD-skivor
Konserter
Ljud & Film
Bilder
Legenden

CD-skivor
< Föregående
  Nästa >
 
 
 

Köp här: NAXOS - iTunes

 
  AM 008 First Takes Only  
 

Klarinettisten, saxofonisten och gitarristen Tomas Agnas på egen hand, och på ett synnerligen lekfullt och sprudlande improvisationshumör! All musik skriven och arrangerad av Tomas själv. Medmusiker finns det naturligtvis också på cd:n: Urban Agnas trumpet, Mårten Ronsten trummor, Anita Agnas klaviaturer, och Falu Stråkkvartett. Som titeln på albumet anger består livemusiken av enbart de första tagningarna, i suverän kontrast mot de välkomponerade och fantasifulla sequenserbakgrunderna.

 
     
 

Lennart Götesson, DD, gav skivan 4 i betyg och skrev:

"Tomas Agnas, klarinettist, saxofonist och gitarrist, har gett sig ut i improvisationernas oändliga värld. Det är musik som är svårplacerad. Är det jazz? Är det konstmusik? Kanske ligger svaret någonstans däremellan. Fast mest är det nog jazz. Kanske. Jag tror det eftersom jag inte gillar konstmusik så där speciellt. Men det här går in. Djupt.
Vad det är spelar inte så stor roll. Frågan är ju hur det låter. Och det låter spännande med den musik Tomas Agnas skrivit och arrangerat. Det är fantasifull musik, liksom från en annan värld. Musikens fantasy. För ibland låter det lite åt Bosse Hansons tolkningar av Tolkiens Sagan om ringen. Skönt alltså."

 
 
©Agnas Musikproduktioner AB 2010